Tareq Taylor och Lunds saluhall

Igår kunde vi meddela att vår handel i Lunds saluhall, naturlig samlingspunkt för matälskare och regionsbaserade handlare de senaste 109 åren, fått in det helt nya sortimentet av Tareq TaylorMade by Bjärefågel. Vi vet att det bara gått två dagar men vi var så spända på hur det första mottagandet har varit så vi tog oss ett snack med Patrik Evaldsson, platschef och kock.

Sortimentet landade i diskarna i torsdags, berätta hur det gått?

⁃ Vi kör ju rätterna som dagens alternativ och responsen bland våra matgäster har uteslutande varit positiv. Det är många som sagt att de ska komma tillbaks. Det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Hur går dina egna tankar om konceptet?

⁃ Det är en väldigt kul idé. Recepten passar alla, såsen är bra gjord från grunden, kvalitén på kycklingen är bra, och det går fort att tillaga. Ett nytänkande koncept som jag tror kommer locka den matintresserade.

Du var förresten med på det officiella releasen i Stockholm i veckan. Hur var det?

⁃ Upplyftande! Jag och Tareq hjälptes åt att laga maten, många gäster stannade kvar länge, alla verkade nöjda och glada. Tareq är förövrigt en fröjd att samarbeta med, han är väldigt duktig på det han gör, men det kanske inte kommer som en överraskning.

Du har lagat rätterna, du säger att gästerna gillar det, men vilken rätt föredrar du själv?

⁃ Först och främst måste jag vara diplomatisk och säga att alla rätter är goda. Det som skiljer dem åt är hettan i kryddningen. Cacciatoren är mildast, Korman är i mitten och hetast är den Röda Thaicurryn. Måste jag välja föredrar jag thaicurryn.

⁃ Den är vågad, men fortfarande bra balanserad. Det är bra sting i den, som det hade varit ifall jag lagat den själv. Det är restaurangkvalité helt enkelt.

Fler nyheter


Tareq TaylorMade by Bjärefågel är ett nytänkande sortiment lättlagade kycklingrätter. Paketet innehåller den färska, klimatcertifierade Bjärekycklingen och en sås baserat på naturliga råvaror efter recept av Tareq Taylor. Med lite fräscha grönsaker och valfritt spannmål svänger du sen ihop en restaurangupplevelse hemma vid middagsbordet på bara sex minuter. Låter det intressant? Vi tänkte väl det.