Tareq TaylorMade by Bjärefågel gör intåg på Coop, och mer är att vänta

Idag har vårt sortiment Tareq TaylorMade by Bjärefågel nått 289 Coop-butiker landet runt. – Detta är en milstolpe för sortimentet, kommenterar Bjärefågels VD Robin Lundgren. Samtidigt är tre nya rätter på väg ut på marknaden.

I januari lanserade vi de tre lättlagade kycklingrätterna indisk Korma, Röd thaicurry och den italienska rätten Cacciatore som gått att köpa på mat.se, mathem.se samt utvalda ICA-butiker. Idag gör sortimentet så storslagen premiär på 289 Coop-butiker landet över.

Detta är en milstolpe för sortimentet. Vi kommer fortsätta följa konsumenternas reaktion och mottagande med största intresse, kommenterar Bjärefågels VD Robin Lundgren.

Det är tre gryträtter med färsk strimlad bröst- och lårfilé av Bjärekyckling och en färdig sås med kryddor. Allt du behöver göra är att strimla lite grönsaker, fräsa dem tillsammans med kycklingen och låta koka under lock i fem minuter. Sen har du en måltid av restaurangkvalité. Det är lite som att ha mig hemma i köket med andra ord, kommenterar Tareq Taylor sortimentet.

Tre nya rätter på väg 

Samtidigt är tre helt nya rätter på väg ut på marknaden i samband med den annalkande grillsäsongen. Det rör sig om Klubbor Asia Style med glaze, Drumsticks Chipotle Style med glaze och Miniklubbor Dukkha Style med en rub. Med det nya konceptet hoppas Tareq Taylor göra det lättare för alla att grilla.

I grillprodukterna är Bjärekycklingen sous-vide, det vill säga att den har tillagats färdig på låg värme i vakuumförpackning. I förpackningarna finns också glaze eller rub, så du behöver bara smaksätta med det och grilla på kycklingen för att få lite grillyta, fortsätter kocken.


Tareq TaylorMade by Bjärefågel är ett nytänkande sortiment lättlagade kycklingrätter. Paketet innehåller den färska, klimatcertifierade Bjärekycklingen och en sås baserat på naturliga råvaror efter recept av Tareq Taylor. Med lite fräscha grönsaker och valfritt spannmål svänger du sen ihop en restaurangupplevelse hemma vid middagsbordet på bara sex minuter. Låter det intressant? Vi tänkte väl det.