Tareq TaylorMade på Passion för Mat

Mellan den 2-4 mars var Bjärefågel och Tareq Taylor på plats på matmässan Passion för Mat i Göteborg, Sveriges kanske mest erkända och genuina mässa för alla som gillar att laga mat. Mässan erbjuder en rad moment såsom köksskolor, provningar av både mat och dryck, utnämningar och tävlingar. Bland annat utmanades Tareq Taylor av Bjärefågels egna Martin Ingemarsson i att stycka kyckling, en tävling stjärnkocken vann med knapp marginal.

–  Tareq var uppenbarligen snäppet snabbare, men jag tycker jag ändå vann på stilpoäng. Jag har sett bilder i efterhand och Tareqs handfattning är ju något aggressiv, medan jag är mer graciös, kommenterar Martin Ingemarsson den nesliga förlusten.

– En seger är en seger, det spelar ingen roll hur det ser ut, jobbet ska bara göras, kontrar vinnaren själv. – Men visst blev det svettigt, fyller Tareq Taylor i.

Svettigt blev det också i en kockduell under första dagen när Tareq fick reda på att det var tolv minuter kvar och utbrast ”detta är ju omänskligt”. Kocken blev dock klar i tid. – Det var ingen fara där, men man måste ju bjuda publiken på lite spänning och känslor, kommenterar Tareq duellen i efterhand.

Helgen i Eriksbergshallen präglades i övrigt av god stämning och ännu godare mat. När Tareq Taylor inte var upptagen med tävlingar och utmaningar var han på plats tillsammans med resten av Bjärefågels personal i vår egna monter för att bjuda alla besökare på vårt senaste sortiment Tareq TaylorMade by Bjärefågel.

– Jag är trött men oerhört glad. Maten togs emot med öppna armar, det ska bli väldigt roligt att se hur folket hemma i stugorna tar emot vårt nya matkoncept i takt med att det etablerar sig allt mer på marknaden, kommenterar Bjärefågels VD Robin Lundgren helgen i Göteborg.


Tareq TaylorMade by Bjärefågel är ett nytänkande sortiment lättlagade kycklingrätter. Paketet innehåller den färska, klimatcertifierade Bjärekycklingen och en sås baserat på naturliga råvaror efter recept av Tareq Taylor. Med lite fräscha grönsaker och valfritt spannmål svänger du sen ihop en restaurangupplevelse hemma vid middagsbordet på bara sex minuter. Låter det intressant? Vi tänkte väl det.